BLOG         TRAININGSROOSTER       TEAM QI ART       CONTACT

 We vragen regelmatig hoe deelnemers de Tai Chi Kungfu trainingen ervaren. In januari 2018 gaven ze een 9,4 voor de sfeer en een 9,6 voor de deskundigheid van de trainers.

Tai Chi Kungfu

Als je veel zittend werk doet, heb je een bewegingsvorm nodig die je lichaam in conditie houdt. Als je vooral zorgt voor anderen, heb je een tegenhanger nodig waarbij je voor jezelf zorgt. Niemand anders kan jouw energiepeil opladen. Sterker nog, de meeste mensen interesseert het niet hoe jouw energiepeil ervoor staat. Veel mensen beginnen dapper met sporten, het grootste probleem is alleen dat ze niet gemotiveerd blijven. Dat komt vooral omdat …

  • Veel sporten ronduit SAAI zijn. Zie je jezelf al als een zombie zitten op een hometrainer in de sportschool, kijkend naar een tv-scherm vol onnatuurlijk strakke lijven op een oorverdovende beat?
  • Veel sporten VOORSPELBAAR zijn. Je kunt de beste hardloopapps op je telefoon downloaden en kijken met welke coach in je oortje je de meeste calorieen verbrand. Mmm, misschien even leuk, maar hardlopen blijft toch een eenzijdige vorm van bewegen;
  • Veel sporten alleen maar gericht zijn op winnen. Dus alleen maar tof als je dan ook vaak wint.

Daarom is de leukste en meeste complete manier om je conditie zowel fysiek als mentaal te trainen … … TAI CHI KUNGFU Het is niet zomaar een training waarin je jezelf een uurtje in het zweet werkt en dan op de bank uitpuft. Tai Chi Kungfu is (in de woorden van enkele deelnemers):

  • Verrassende en erg goede training, zowel lichamelijk als mentaal. Het maakt me zelfverzekerder en ik kan beter omgaan met stressvolle situaties (Wouter);
  • Leuke sfeer. Het maakt niet uit of ik fouten maak, het blijft leuk (Katherine);
  • Heerlijk, ik ga altijd met meer energie naar huis dan waarmee ik kwam. Ik ben veel alerter op een rustige manier (Marie Jose);
  • Leuk, uitdagend, leerzaam (Raymond);
  • Conditie en techniek wisselen elkaar goed af. Iedere training is anders. Mijn stabiliteit verbetert en ik voel meer rust en kracht in mijn lichaam (Xandra);
  • Leuk en gevarieerd. Het maakt me leniger en ik heb zo ook in het dagelijks leven manieren om rustig te blijven (Michael).

Tai Chi Kungfu is de manier om MET PLEZIER TE SPORTEN, zodat je je lichamelijk en mentaal sterker en relaxter gaat voelen. In deze van origine Chinese zelfverdedigingskunst trainen we om grenzen te voelen en te verleggen.

Kun je kalm en adequaat reageren als je (bijna) klem zit? Kun je een aanval overnemen zonder fysieke krachtsinspanning? Kun je je voorstellen hoe lekker het voelt als je kunt vertrouwen op je eigen kracht?

Wacht.

Eerst zeg je ‘met plezier sporten’ en nu heb je het over ‘klemmen’ en ‘aanvallen overnemen’, dat klinkt wel heftig! Dat is het soms ook. Tai Chi Kungfu is geen dammen (niets ten nadele van dammen trouwens, ik speel het graag met mijn kinderen). Je kunt buiten adem raken, je kunt een blauwe plek oplopen. Net als in het dagelijks leven. En weet je wat? Hoe je daarmee omgaat hoort ook bij de training.

Iedereen traint op zijn/haar eigen niveau. Daarom is geen enkele oefening verplicht. Daarom is er geen onderlinge competitie. Daarom helpt iedereen elkaar beter te worden. Daarom traint iedereen voor zijn/haar plezier.

En? Ben je al nieuwsgierig?

Kom dan langs en ontdek hoe Tai Chi Kungfu in het echt werkt. Als je aanmeld voor 2 april krijg je DRIE GRATIS PROEFTRAININGEN. Vrijblijvend. Zo heb je alle tijd om te kiezen of het bij je past. Hieronder kun je aanmelden.

De Tai Chi Kungfu trainingen zijn op maandagavonden (20.15-21.45u) en vrijdagavonden (19.00-20.30u).

Ik kijk er naar uit met je te trainen!

Arnout

Leuk dat je interesse hebt! Stel hieronder je vraag, we beantwoorden 'm graag!
dit veld niet invullen s.v.p.

School voor Tai Chi Qigong en Tai Chi Kungfu 

Trainingslocatie: Nachtegaallaan 49, Ede 

Email: arnout@qi-art.nl

Telefoon: 0031 6 51359239 (Arnout Ruitenberg) 

Facebook: Qi Art