Het kan weer! Groepslessen in Ede

 

Zoek je handvatten voor meer rust en balans op fysiek en mentaal gebied? Dan ben je op de juiste plek.

 

We bieden groepslessen Tai Chi Qigong in Ede aan. Je eerste les is gratis en vrijblijvend zodat je de sfeer kunt proeven en de oefeningen kunt ervaren zonder meteen ergens aan vast te zitten. 

 

Hierboven kun je jouw gratis groepsles aanvragen (zolang er plekken vrij zijn in de groepen). Hieronder staat de praktische informatie over lestijden, leslocatie, docenten en kosten.

 

Veel leesplezier en hopelijk tot snel!

 

Arnout Ruitenberg

 

 

Tai Chi Qigong: wat is het? 

Tai Chi Qigong is een veelomvattende bewegingskunst die steeds meer mensen intrigeert door zijn werking. Eeuwen geleden ontwikkeld in China en nu een waardevol instrument voor miljoenen mensen over de hele wereld. Het richt de aandacht op jezelf, helpt rust te vinden, concentratie te verbeteren, kracht op te bouwen en maakt het lichaam soepeler en weerbaarder.

 

Tai Chi Qigong betekent: je energiepeil ontwikkelen naar de hoogst haalbare balans. Je instrumenten zijn je aandacht, je lichaam en je ademhaling. Je kunt er meer over lezen in de blogs op de homepage.

 

De Tai Chi Qigong oefeningen zijn langzame, geconcentreerd uitgevoerde, vloeiende bewegingen. Ze variëren van eenvoudig tot meer complexe series, zodat er steeds verdieping en verbreding mogelijk is.

 

In de trainingen ligt de nadruk op het sterker maken van het onderlichaam en het leren ontspannen van het bovenlichaam, het omgekeerde van wat in het dagelijks leven vaak gebeurt.

 

Bij Qi Art trainen we onder meer de volgende Tai Chi Qigong oefenseries: Shi Ba Shi (18 Therapieën), Ji Jin Jing (Boek der Soepele Spieren), Ba Duan Jin (Acht Brokaten), Wuxing Xi (Vijf Dierenserie), Shi San Zhuang (13 Zuilen, staande meditatie) en Hui Chun (Terugkeer naar de Lente).

De Tai Chi Chu'an vorm die we trainen is Yang-stijl 47 Vorm.

 

Tai Chi Qigong ervaringen

 

Ik heb een betere balans en ben minder snel verkouden. Ik vind de trainingen goed!

Mijneke, Ede 

Hoi Arnout, ik voel me vrij om te zeggen, dat mede dankzij de Tai Chi trainingen van jou en Cari, ik dit jaar de eerste plaats heb behaald als beste (voetbal)speler dit seizoen. En dat met een paar stratenmakers knieën ;-)

Peter, Ede 

Heerlijk ontspannend! Met eenvoudige oefeningen jezelf masseren en er bewust van zijn wat het met je doet.

Ellie, Ede 

Behalve dat ik veel series heb geleerd heb ik, nog veel belangrijker, dieper en zachter mijn lijf leren (aan)voelen. Tai Chi is veel meer geworden dan de bewegingen en de series. De persoonlijke en compassievolle lesstijl van Arnout heeft me geraakt en geïnspireerd. Ik heb nog meer vertrouwen gevonden in mijzelf en ben veerkrachtiger en steviger geworden.

Marjan, Leusden

De docenten

Arnout Ruitenberg is oprichter en hoofdtrainer van Qi Art. Hij won goud en zilver op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018) en is viervoudig Nederlands kampioen Tai Chi Pushing Hands (2016-2019).

Het is zijn missie mensen te trainen om zich krachtiger en rustiger van binnenuit te voelen. Niet door veel over te praten, maar door het te doen. Fysiek en mentaal. Hij traint alleen met nieuwsgierige en leergierige mensen met commitment om zich ontwikkelen. Zijn stijl van begeleiden is direct, persoonlijk en optimistisch.

 

Hij traint Tai Chi vanaf 2003 en richtte in 2007 Qi Art in Ede op. Inmiddels heeft hij online en offline duizenden mensen getraind. Hij volgde zelf jarenlang intensieve trainingen bij leraren in Nederland en in China, Indonesië, Canada en Zweden. Hij is getrouwd met Eveline en samen hebben ze drie mooie kinderen.

Cari Klomp verzorgt vanaf 2015 Tai Chi Qigong groepslessen. Haar trainingen kenmerken zich door een rustige, vriendelijke sfeer, praktische aanwijzingen en droge humor. Ze beoefent Tai Chi Qigong vanaf 2007 en vanaf 2009 ook Tai Chi Kungfu. Ze volgde de tweejarige opleiding Tai Chi Bocam Trainer en zoekt voortdurend naar nieuwe ervaringen om haar Tai Chi vaardigheden te verdiepen.

Praktische informatie

Wanneer zijn de groepslessen?

 

dinsdagavonden 20.00-21.00u (vanaf  31 augustus 2021) VOL

woensdagochtenden 9.30-10.30u (vanaf 1 september 2021) VOL

woensdagavonden 19.30-20.30u (vanaf 1 september 2021) VOL

Er is beperkt plek in de groepen omdat maximaal 8 deelnemers per les kunnen meedoen. Is de les waar je aan mee zou willen doen vol? Stuur dan een bericht via het contactformulier hieronder en je krijgt bericht zodra er plek is is en als er extra lessen worden ingepland. 

 

Waar zijn de groepslessen?

 

De lessen zijn in de goed geventileerde trainingsruimte van Qi Art, Diamantstraat 1b in Ede.

Bij geschikt weer zijn de lessen buiten in het park bij Huize Kernhem (Kernhemseweg 7, Ede). Je kunt er gratis parkeren en het verzamelpunt voor de les is bij de fietsenrekken tegenover het pannenkoekenhuis. 

 

Wat kosten de groepslessen?

 

Je eerste kennismakingsles is gratis en verplicht je tot niets. Zodat je echt kunt kiezen of je het leuk vindt. En wil je meer, dan schrijf je in en zijn de maandelijkse kosten 32,50 euro (incl btw) vooraf te voldoen. Je schrijft in per maand en kunt op elk moment opzeggen. Als je later in de maand instroomt, betaal je alleen voor het aantal lessen dat nog volgt.

 

Wil je meedoen?

 

Vul dan het contactformulier hieronder in zodat je binnenkort bij de lessen bent en kunt genieten van het opbouwen van je rust, kracht en balans.

Leuk dat je interesse hebt! Stel hieronder je vraag, we beantwoorden 'm graag!
dit veld niet invullen s.v.p.

Copyright © 2021 Qi Art All rights reserved.