Over Arnout

Leuk dat je de moeite neemt wat over mij te lezen! Wat wil je weten? 

 

Mijn naam is Arnout Ruitenberg en ik woon in Wageningen, met de bossen van de Veluwe op loopafstand. Ik ben getrouwd met Eveline en samen hebben we drie kinderen. Ik hou van paardrijden, mountainbiken, hardlopen, het buitenleven, kampvuurtje stoken en muziek. Het is mijn passie/werk/hobby te onderzoeken wat werkt om het energiepeil en de mindset van mensen positief te beïnvloeden. Tai Chi is daarin mijn belangrijkste bron omdat het fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel zoveel te bieden heeft. 

 

Ik ben afgestudeerd bestuurskundige met een specialisatie in crisismanagement. Jarenlang werkte ik als senior consultant voor een organisatie die onderzoeks- en advieswerk deed op het gebied van rampenbestrijding, openbare orde en terrorismebestrijding.

 

Tai Chi - live en online

Ik ben oprichter en hoofdtrainer van Qi Art - School voor Tai Chi en Kungfu in Ede (vanaf 2007) en  won goud en zilver op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018),  ben kampioen Tai Chi Pushing Hands van Londen (2018) en viervoudig Nederlands Kampioen Tai Chi Pushing Hands (2016-2019). In de loop van de jaren trainde ik voor langere of korte tijd bij leraren in Nederland, China, Indonesië, Canada en Zweden. 

 

In Ede geef ik Tai Chi personal trainingen waar mensen uit heel Nederland naar toe komen. Er zijn twee online programma's met algemene Tai Chi Qigong lessen. Voor ruiters is een specifieke serie online lessen gemaakt (ook in het Engels). Voor  mensen met fibromyalgie is ook een aparte online serie van tien lessen beschikbaar. Inmiddels doen al ruim 500 mensen mee met de online lessen. 

 

Leven is leren

Ik zoek naar de, in mijn ogen, beste leraren/coaches om me te ontwikkelen. Als Tai Chi leraar, als mens en ook als ondernemer. Kosten en reisafstanden zeggen me weinig, het gaat erom of er een klik is. Uit ervaring weet ik dat die aanpak werkt. Dat deel ik graag met jou in de personal trainingen en/of de online lessen!