HERKEN JIJ DIT?

Ontspannen is een uitdaging voor je.

Er is zoveel te doen, zoveel mensen om rekening mee te houden. Je voelt dat je lichaam vaak gespannen is, maar hoe je het blijvend soepeler en meer ontspannen krijgt, is een echte uitdaging.

 

Meer rust van binnen ... dat lijkt me heerlijk!

Eigenlijk zou je best wat vaker een time-out willen nemen van nieuwsberichten, social media en WhatsAppjes. Gewoon even rustig zitten. Maar waarom lukt dat toch zo weinig?

 

Je voelt je onzeker over of 'je wel goed genoeg bent'.

Je zegt dat het je niet uitmaakt hoe je eruit ziet, maar toch zie je in de spiegel vaak wat je niet bevalt. Je hebt wel wat ideeën over wat je graag nog wil doen, maar het komt er maar niet van ...

 

In alle hectiek heb je weinig momenten voor jezelf.

Als je zorgt voor anderen is het vaak nodig jezelf even opzij te zetten. Als dat te veel gebeurt, dan geeft dat het gevoel dat je nauwelijks aan jezelf toekomt en weinig dingen doet die je energie geven in plaats van kosten. 

 

Je adem zit regelmatig hoog en dat voelt onprettig.

Je weet dat je ademhaling belangrijk is, maar niet hoe je die oppervlakkige ademhaling kunt veranderen in een kalme, rustige adembeweging.

 

Hoe kan dat nou ... vroeger was ik veel relaxter!

Gisteren was je nog een onbezorgde twintiger ...  en nu niet meer ... waar is de tijd gebleven? Ontspannen gaat niet meer vanzelf en je hoofd is best vaak onrustig. Je weet dat positieve aandacht voor je lichaam en mindset echt nodig is.

 

 

HOE ZOU HET ZIJN ALS JE ...

 

Meer verbinding voelt met je lichaam.

zodat je beter aanvoelt wat je lichaam nodig heeft en hoe je dat kunt bieden. Door positieve aandacht aan je lichaam te geven, kun je er beter voor anderen zijn. 

 

Een hoger energiepeil hebt.

zodat je niet meer  's avonds uitgeput op de bank ploft, maar ook nog zin hebt om samen met je partner of kinderen iets leuks te doen.

 

Meer doet wat jij belangrijk vindt.

zodat je meer genietmomenten door de dag heen hebt waarin je even niet maalt om de mening van anderen. Zodat je echt het gevoel hebt dat jij ertoe doet.

 

Meer op jezelf kunt vertrouwen.

zodat je niet meer zoveel bezig bent met de vraag of je het wel goed doet en daardoor meer tijd en energie hebt om een verschil te maken voor jezelf en anderen.

 

Meer rustpunten gedurende je dag hebt.

zodat je met hulp van je ademhaling en aandachttraining de hele dag een uitgerust gevoel hebt.

 

Praktische handvatten hebt om fysieke en mentale spanning te verminderen.

zodat je tegen een stootje kan en ook in hectische situaties beter je rust kunt bewaren. 

 

Meer tevreden kunt zijn met je eigen lichaam.

zodat je voelt hoe bijzonder jouw lichaam is en je energie krijgt door er goed voor te zorgen.

WAT ALS JE ZO DOORGAAT ...

 

... dan mis je door de haast en drukte

Het diepe en intense voelen van je prachtige lichaam

En de mentale kracht die in je verborgen ligt.

 

De drukte om je heen en in je hoofd kost je bergen energie.

waardoor je niet meer aan jezelf toekomt,

en je lichaam alleen nog het vervoermiddel is om je onrustige hoofd te verplaatsen.

 

Jij bent een mooi mens

Ook al zie je dat zelf misschien niet altijd.

Jij hebt moed en kracht

Ook al voel je dat misschien niet altijd.

Jij maakt verschil

Ook al lijkt dat misschien niet altijd.

 

Je lichaam is je huis

De enige plek waar je kunt wonen

Jouw mindset bepaalt hoe je kijkt 

Naar je lichaam en het leven om je heen.

Jouw lichaam - jouw huis

Heeft je verzorging nodig.

Geloof me, ik snap het.

Zelf heb ik jarenlang vluchtig geleefd. 

Erg moe ... ik neem nog een kop koffie.

Onrust in mijn hoofd ... ik zet een film aan als afleiding.

Slecht slapen ... komt goed als het project af is.

Gespannen schouders ... hoort er gewoon bij.

 

Wat gebeurt er op het moment dat de verbinding met je lichaam slecht is?

Dan gaat je lichaam zich 'misdragen', het wordt ziek. 

 

Wanneer je in verbinding bent met je lichaam

Voel je wanneer je het tijd is voor actie

En wanneer rust en ontspanning het juiste zijn.

 

Jij bent waardevol en van levensbelang voor je gezin, familie en vrienden.

Jij bent één van hun voorbeelden.

 

Welk voorbeeld geef je ze?

Met personal trainingen naar een Innerlijk Sterke Houding ... hoe dan?

 • Mind your mind

  Je innerlijke houding is je emotioneel-mentale conditie en die ontwikkel je. Je leert het verschil tussen je 'monkey mind' (het drukke denkaapje in je hoofd) en je 'wisdom mind' (je wijze baas die vanuit rust en overzicht kijkt). Je ontdekt hoe je beslissingen neemt die je energiepeil voeden. Je leert welke situaties en personen je sterker maken of juist uitputten. Je merkt hoe gaaf het is om je eigen  concrete doelen te bepalen en te halen.  

 • Mind your body

  Je leert een ochtendroutine, gebaseerd op Tai Chi oefeningen, waardoor je energieker en rustiger aan de dag begint. Je ontdekt hoe je ademhaling kan helpen om te ontspannen. Je krijgt ook een routine die je conditie verbetert. Je ontdekt hoe je met simpele oefeningen door de dag heen ook rustpunten creëert..

 • Zelfzorg als fundament

  Je krijgt 10 online modules met oefeningen en opdrachten waarmee je jouw innerlijk sterke houding ontwikkelt.

 • Zelfstandig, maar niet alleen

  Het trainingsmateriaal is online beschikbaar. De kracht daarvan is dat je ieder moment ermee bezig kunt zijn en je eigen tempo kunt volgen. Door de Tai Chi personal trainingen maken we het maatwerk en krijg je aanvullende feedback en oefeningen. .

   

(N)iets nieuws ... tientallen gingen je voor

De afgelopen jaren ontwikkelden tientallen mensen hun Innerlijk Sterke Houding. Ondernemers, docenten, ruiters, therapeuten, sporters, managers, (ex-)militairen en administratief medewerkers. Hoe verschillend hun achtergrond ook, ze waren allemaal klaar met het wijzen naar anderen of omstandigheden en wilden handvatten om zich meer ontspannen, sterker en stabieler te voelen. Een kleine greep uit hun reacties:

Harold Lam

(ondernemer)

 

Het is 8 jaar geleden dat mijn ex-compagnon, ex-vrouw en ex-boekhouder kans zagen mij te bedonderen en toen ging ik voor 300.000 euro de bieten brug op. Schulden dus, dakloos en een heleboel gedoe. Van gerespecteerd ondernemer en krachtsporter naar slachtoffer. Na acht jaar was de financiële boel opgelost, maar lichamelijk en geestelijk lag ik in de prak. En niet te zuinig ook. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, psychologen die het ook niet meer wisten, PTSS, geen zin meer in het leven, alles werd mij teveel, ergernis over en naar mijn kinderen en mijn partner.

 

Strompelend van de pijn en zelfmedelijden kwam ik 11 maanden geleden bij Arnout binnen. Artrose aan heup, knie, polsen en ellebogen. Boos, verdrietig, vastlopend, gefrustreerd en vastzittend in een negatieve spiraal vol blokkades. Van een leven met passie en plezier kon geen sprake meer zijn. Dacht ik!

 

Ik had mij opgegeven bij Arnout voor zijn cursus innerlijke sterke houding. En als  ervaren krachtsporter, gevechtskunstbeoefenaar en ondernemer had ik mijn vooroordeel al klaar. Ik dacht: ‘als hij net als de psychologen met de bekende drogredenen komt, dan ben ik zo weer weg’. Aan de andere kant dacht ik: ‘jij wil dit zelf Harold’. Dus op het moment dat ik naar binnen ging, besloot ik: ‘Dit is je laatste kans, Harold. Na alle eerdere trajecten zijn er hierna geen mogelijkheden meer.’

 

De eerste kennismaking met Arnout was er een van begrip, goedlachs, gezellig, liefdevol, ontspannen, eerlijk en rust. Al is Arnout klein van stuk, ik voelde me met mijn 120 kilo met de nodige spiermassa, toch enigszins geïntimideerd. In spiermassa en brute kracht is Arnout waarschijnlijk niet mijn gelijke, maar gaat kracht dan om hoeveel je tillen kunt? 

 

Nu 11 maanden later begin ik te leren waar zijn kracht vandaan komt en dat is natuurlijk Tai Chi in optima forma. In de 11 maanden bij Arnout heb ik het juk van de slachtoffer rol van mij af kunnen werpen, vind ik rust in dat wat is, maak ik mijn keuzes bewust en ontspannen, heb ik leren luisteren en vertellen, laat ik de aapjes in mijn hoofd af en toe spelen, maar kan ik ze op ieder willekeurig moment tot de orde roepen. 

 

Ik leef en eet bewust. Ik ben pijnvrij, fit, leergierig, heb mijn humor weer teruggevonden, sta midden in het leven en realiseer mij dat alleen ik verantwoordelijk ben voor mijn welbevinden en de keuzes die ik maak.

 

Er is geen prijskaartje te hangen aan dat wat Arnout je leert, het brengt namelijk zoveel meer. Voor mij zou Tai Chi een verplicht vak op school moeten worden en is Arnout de hoogleraar. Ik buig mijn hoofd in stilte en respect voor Arnout en de manier waarop hij mij leert mijn potentie te gebruiken en mijn beste ik te zijn.

Tom Zwaneveld

(docent)

 

Ik vind deze training geweldig. De persoonlijke begeleiding, de pragmatische benadering en de praktische oefeningen maken mijn werken aan een sterke innerlijke houding heel persoonlijk. Het voelt niet als een “trucje” ik merk dat mijn innerlijke houding zich ontwikkelt door de training. Ik heb meer inzicht gekregen hoe deze nu is en wat voor invloed dat heeft op de manier hoe ik dingen ervaar en doe. Ik pas de oefeningen uit de training toe in mijn dagelijks leven en beleef ervaringen bewuster. 

 

Elisa Willemsen

 

Dit is een unieke training die mind & body combineert. Er gebeurt echt wat van binnenuit. Het is niet moeilijk, zwaar of ingewikkeld om te doen. Het enige wat belangrijk is is dat je je ervoor openstelt. Sinds het begin van de training merk ik een heleboel positieve voordelen. Ik kan beter ontspannen waardoor ik beter slaap. Gedachten gaan niet meer met me aan de haal waardoor ik mijn innerlijke rust bewaar en me minder gestresst voel. Ook heb ik door de training geleerd om het leven me niet te "laten" gebeuren maar om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ik voel me mentaal en fysiek sterker en beter in balans waardoor het leven een stuk prettiger is.

 

Saskia de Jong

 

Echt super bedankt! Ik heb al een tijdje niet meer het gevoel dat ik in een moeras zit... superfijn dus! Wat me over de streep trok om eraan te beginnen, was dat ik het thuis kon doen. En nu na de training merk ik dat ik rustiger in mijn hoofd ben, meer energie heb en sneller dingen oppak. Ik doe nog steeds bijna dagelijks de Adem & Aandacht routine en daarnaast afwisselend de bodyscan en Fit & Fris. Echt een voldaan gevoel geeft dat … op elk niveau!

De begeleiding was heel relaxt, geduldig en met een heldere uitleg. Zeer prettig! De combinatie van online en telefonische ‘live’ afspraken was voor mij een perfecte combi. Als ik ergens niet uitkwam, dan kon ik contact opnemen en de afspraken waren de bekende stok achter de deur. ENORM BEDANKT!

 

Els Snikkers

(medewerker apotheek)

 

Ik heb enorm genoten van de training! Ik heb mezelf enorm verbaasd hoe ik er mee bezig ben geweest. Meestal geef ik gauw op! Het effect is te zien in het grote verschil tussen mijn startscore van een 3 en de eindscore van een 7,5! Ik voel me sterker, bewuster, met meer zelfvertrouwen en meer zelfkennis! Bedankt Arnout voor deze prachtige training! 

 

Maurits Carsouw

(risico-analist)

 

Ik ervaar mijn nieuwe baan niet als stressvol. Zoiets had ik vóór deze training niet voor mogelijk gehouden. Ik voel me zekerder, sterker, energieker, positiever, meer ontspannen en ik heb meer regie over mijn leven, omdat ik nu weet hoe ik bewust voor deze zaken kan kiezen. Mijn gemiddelde score bij aanvang was een 6,3 en nu is het een 8. Deze training was precies wat ik nodig had, heel oprecht en persoonlijk, praktisch toepasbaar en verrijkend voor mijn leven.

Ylvie Fros

(ondernemer, squire Academic Art of Riding, Centered Riding level III)

 

De begeleiding van Arnout is altijd positief en leert me te kijken naar mijn motivatie en innerlijke kracht. Ik merk dat ik ook bij mijn eigen leerlingen nu soms dingen (belemmerende patronen) herken die ik in de training met Arnout heb besproken. Hierdoor kan ik mijn leerlingen andere handvatten bieden. De balans in de training tussen mentale en fysieke ontwikkeling vind ik echt top! 

 

Ilona Nieuwenhuis

(leidinggevende kinderdagverblijf en BSO)

 

De training maakt me krachtiger en geeft me een enthousiaster gevoel. De manier waarop de training is opgebouwd is echt van nu, transparant en met Arnouts eigen ervaringen. Dat, en de humor en passie waarmee Arnout het brengt, bracht me in een enthousiaste flow. En als ik nu terugkijk, dan weet ik: dit was de goede stap. 

 Een jaar later: Ik heb bijna dagelijks nog wat aan de training. Het is nog steeds precies wat ik nodig had. En daar ben ik dankbaar voor.

 

Marie-José Beelaerts

(Oefentherapeut Cesar en Feldenkrais)

 

Op heel veel niveaus is er winst door de training. Ik voel me energieker en mijn energiepeil fluctueert veel minder dan voor de training. Ik heb geleerd de regie meer in eigen hand te nemen. In mijn werk als oefentherapeut kan ik beter verwoorden hoe de wisselwerking tussen het mentale en het fysieke gaat. En ik heb op reis geen hoofdpijn meer, want ik anders wel altijd enkele dagen had. 

 

Tanja Duijnhouwer

 

Ik heb meer energie. Als ik ergens aan begin, dan maak ik het nu ook af. Voorheen begon ik wel ergens aan maar dacht ondertussen ‘ik zie wel’. Dat voelt erg goed.

 Ik kan makkelijker mijn irritatie waarnemen, dat korte lontje opmerken en dan gewoon even afstand nemen. Ik heb door de training geleerd, dat een belofte aan mezelf altijd voor alles gaat. Alles wat ik doe is een keuze, ik heb de keuze om te bepalen hoe ik reageer op een situatie. Het leven overkomt me niet meer.

Jannie Smit

(Equine Core Connection)

 

Voor mij was de training verrassend, inspirerend en gewoon heel leuk. Ik sta sterker in mijn schoenen, voel me zekerder en dit komt omdat ik nu meer helderheid heb waar ik naartoe wil. Ik merk dit bijvoorbeeld heel erg in het les geven, daar voel ik me nu heel goed bij en zie ook dat ik met mooie oplossingen kan komen en mensen beter kan begeleiden met hun paarden. Ik ben meer georganiseerd, ik merk ook dat ik ineens meer tijd heb. Dit heeft dan ook direct effect op mijn relatie. Die was al goed en is nu nog beter. Mijn startscore was een 6,3 en de eindscore een 7,6. De grootste verschillen zitten in concentratie. Ik laat me niet zo snel meer afleiden (hoewel het nog beter kan) en ik sta sterker in mijn schoenen in stress situaties. 

 

Madelon Engels

(Achmea Zorgverzekeringen, International Communication & Community)

 

Door de training ga je positiever naar jezelf kijken. Maar je wordt ook uitgedaagd om naar jezelf te kijken als het wat minder leuk is en je rafelige kantjes van jezelf tegenkomt. Die combinatie maakt dat je kan groeien. De training is uniek in zijn soort en daar ben ik graag ambassadeur van! 

 

L. van der Ham

(senior researcher)

 

Goed opgezette training met een duidelijke opbouw in behapbare blokken. Daarbij is het heel fijn om regelmatig gesprekken te hebben met de coach zodat je een stok achter de deur hebt om door te pakken. De grootste winst voor mij is dat ik duidelijke lange termijn doelen heb gesteld, waar ik via de korte termijnen doelen verder aan werk, zodat ik steeds een stap verder kom. Daarnaast ga ik door de training op lastige momenten eerder het gesprek aan, in plaats
van het voor me uit te schuiven en ik durf me daarbij ook kwetsbaar op te stellen. Ik voel meer rust en voel ook aan wanneer ik behoefte heb
aan rust en weet dan welke oefeningen me helpen.

Jowan

 

De training vond ik voor mezelf nodig om beter te leren ontspannen. Dit is gelukt en dat maakte de training zeer nuttig, zeker omdat ik ook de tools heb gekregen voor de langere termijn. Mijn score aan het begin van de training was een 5 en mijn eindscore was een dikke 8. Ik raad dit iedereen aan die meer wil leren ontspannen en tegelijk ook daadkrachtiger wil worden.

 

Wendy Hoeckx

(docent)

 

De modules zitten goed in elkaar, ze zijn inhoudelijk sterk. Het motiveerde me om meteen aan de slag te gaan. En zeer effectief! Ik zit nu beter in mijn vel, kan weer meer focussen. Ik ga gemakkelijker uitdagingen aan buiten mijn comfort zone. Dat is spannend, maar ik word er wel blijer van. De begeleiding van Arnout was prettig. Hij luisterde en gaf tips en adviezen, ook tussendoor via de mail als ik ergens mee zat. De combinatie tussen online en de ‘echte’ afspraken was boven verwachting. Ik had nooit verwacht dat het voor mij zo goed zou werken! Dankbaar voor wat het me heeft gebracht. Hopelijk kunnen andere mensen er ook profijt van hebben! 

Over Arnout

Leuk dat je even de moeite neemt wat over mij te lezen! Wat wil je weten? 

 

Mijn naam is Arnout Ruitenberg en ik woon in Ede, met de bossen van de Veluwe op loopafstand. Ik ben getrouwd met Eveline en samen hebben we drie kinderen. Ik hou van paardrijden, mountainbiken, hardlopen, het buitenleven, kampvuurtje stoken en muziek. Het is mijn passie/werk/hobby te onderzoeken wat werkt om het energiepeil en de mindset van mensen positief te beïnvloeden. Tai Chi is daarin mijn belangrijkste bron omdat het fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel zoveel te bieden heeft. 

 

Ik ben afgestudeerd bestuurskundige met een specialisatie in crisismanagement. Jarenlang werkte ik als senior consultant voor een organisatie die onderzoeks- en advieswerk deed op het gebied van rampenbestrijding, openbare orde en terrorismebestrijding.

 

Tai Chi

Ik ben oprichter en hoofdtrainer van Qi Art - School voor Tai Chi en Kungfu in Ede (vanaf 2007) en  won goud en zilver op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018),  ben kampioen Tai Chi Pushing Hands van Londen (2018) en viervoudig Nederlands Kampioen Tai Chi Pushing Hands (2016-2019). In de loop van de jaren trainde ik voor langere of korte tijd bij leraren in Nederland, China, Indonesië, Canada en Zweden.

 

Deze prestaties zijn mooi, maar veel belangrijker is de dagelijkse voldoening die ik haal uit het zorgen voor mijn mindset en mijn lichaam. Het is namelijk de enige plek waar ik in kan leven. En dat doe ik met veel plezier!

 

Personal training

In Ede (midden Nederland) geef ik Tai Chi personal trainingen waar mensen uit heel Nederland naar toe komen. Zelf zoek ik ook nog altijd leraren/coaches op om me te ontwikkelen. Zowel als Tai Chi leraar en ook als ondernemer. Kosten en reisafstanden zeggen me weinig: als een leraar/coach me aanspreekt, zorg ik ervoor dat ik met hem of haar kan kennismaken om te voelen of er een klik is. Uit ervaring weet ik dat die aanpak werkt. Dat deel ik graag met jou in de personal trainingen!

Beleggen ... in jezelf

 • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jij kunt aangeven wat je doelen zijn en ik vertel je over mijn manier van trainen.

 • 10 online modules: Je krijgt om de week een nieuwe module met oefeningen en opdrachten om je krachtiger, meer gefocust en rustiger van binnen te maken. Zo bouw je jouw Innerlijk Sterke Houding in 20 weken.

 • Je krijgt alle oefeningen op video, zodat je thuis op elk moment kunt oefenen. Je leert een Tai Chi ochtendroutine. Je leert een Kungfu conditieroutine. 

 • Je krijgt audio's met mindfulness- en ademoefeningen die je op elk moment rustiger van binnen kunnen maken.

 • Je krijgt Tai Chi personal trainingen waarin we wekelijks of tweewekelijks trainen en je vragen, ervaringen en vervolgstappen bespreken. We trainen in de trainingsruimte van Qi Art in Ede of bij geschikt weer buiten. Online personal training is in overleg ook mogelijk.

 • De begeleiding beperkt zich niet tot de ingeplande sessies. Je kunt op elk moment per mail vragen stellen en je ervaringen bespreken. Je krijgt geen antwoord van een supportafdeling, maar van Arnout zelf.

En je hebt twee zekerheden ... 

 

Ik begrijp heel goed dat je voor je gevoel een risico neemt door zo in jezelf te investeren. Misschien ben je bang dat je het niet vol gaat houden of dat het niet voor jou zal werken. Maar omdat ik overtuigd ben dat je goede resultaten zult halen met de Tai Chi personal trainingen en de online modules, dus neem ik dat risico graag bij je weg door deze zekerheden te geven:

 • Garantie 1: 14 dagen bedenktijd. Past het niet bij je, dan krijg je je geld terug. 
  Zie het maar als een proefperiode. Je kunt 14 dagen lang de training doen en onze personal trainingen benutten. Als je in die periode merkt dat het niet voor je werkt, om wat voor reden dan ook, dan worden geen kosten in rekening gebracht. Je hoeft niets uit te leggen.

 • Garantie 2: Na afloop geen resultaat, dan krijg je je geld terug.
  Als je alle personal trainingen en de modules van de Innerlijk Sterke Houding hebt gedaan en je merkt geen effect, dan krijg je je geld voor de volle 100% terug. Je zou natuurlijk de training kunnen doen, genieten van wat het je oplevert en daarna gewoon je geld terug kunnen vragen. Maar ik ga ervan uit dat je op een nette manier omgaat met het vertrouwen dat ik je nu geef.

   

Qi Art copyright 2021. All Rights Reserved.                                                                                                               Algemene Voorwaarden      Privacyreglement